Image:Pixabay, geralt •06. May 2021

Hvad Er It Kompetencer?

IT-kompetencer beskriver de ting, du kan enten på en computer eller et andet digitalt værktøj. Det kan eksempelvis være, at du har prøvet at bruge Photoshop, Indesign, Word osv. og i så fald, kan du sige, hvor erfaren du er i det pågældende program. 

Man bruger ofte IT-kompetencer, når du skal skrive ansøgninger til jobs. Mange virksomheder vil nemlig gerne vide, hvor erfaren man er indenfor forskellige programmer og hvor meget man er selvkørende fra starten. 

Selvfølgelig er det også afhængigt af, hvilken uddannelse du har taget, men det er altid godt at have med, at du rent faktisk kan bruge en computer, hvis nu muligheden skulle opstå.

Jeg har selv en uddannelse indenfor marketing og i de jobs, jeg søgte efterfølgende, var der altid en sektion i jobopslaget, hvor der blev beskrevet, hvilke kompetencer indenfor computere eller andet, de gerne så, man havde fra starten.

For at gøre det mere overskueligt, lavede jeg derfor en sektion på mit CV, hvor jeg simpelthen skrev de forskellige IT-kompetencer, jeg havde. Derefter gav jeg dem stjerner for at vise, hvor erfaren eller hvor tryg jeg var i de forskellige ting.

Man skal lidt stille sig selv det spørgsmål: 'hvis jeg blev stillet en opgave i Word eller skulle lave et Powerpoint, hvordan ville jeg så klare opgaven?. Ville det blive godt og ville jeg kunne nå det til den dag, det skulle bruges?'.

Dette indlæg var skrevet med støtte fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du shoppe blandt et stort og flot udvalg af Susannne Friis Bjørner produkter. Dette gælder dette indlæg - tak for dette.

Hvad er forskellen mellem analog og digital?

Analog og digitale signaler er meget forskellige, men for nogle kan det være lidt svært at kende forskel. Netop dette gør vi lidt nemmere i dette indlæg, hvor vi kort vil forklare de væsentligste forskelle mellem an…

Hvad laver en Datamatiker? Det konkrete svar

Man siger ofte, at nutidens rockstjerner er dem, der har et talent for tech. Techvirksomheder dominerer erhvervslivet på utroligt mange måder, og denne udvikling ser kun ud til at blive mere og mere udbredt. Mere traditi…