Image: canva.com • 04. August 2021

Hvad Er Forskellen Mellem Analog Og Digital?

Analog og digitale signaler er meget forskellige, men for nogle kan det være lidt svært at kende forskel. 

Netop dette gør vi lidt nemmere i dette indlæg, hvor vi kort vil forklare de væsentligste forskelle mellem analog og digitalt signal.

Forskel på analog og digital signal

Båndbredde. Den første og mest betydelige forskel på de to signaler, er den båndbredde de arbejder med. Digitale signaler kræver mere båndbredde til transmission af data, mens analoge signaler skal bruge væsentlig mindre.

Krav til strøm. Sjovt nok bruger digitale signaler mindre strøm end analoge signaler, selvom de bruger en bredere båndbredde.

Hardware. Udstyret som bruges til digitale signaler kan være meget mere kompakt og småt end de som bruges til analoge forbindelser.

Fejlmargin. Digitale signaler har en meget mindre fejlmargin end de ældre analoge signaler. Analoge signaler er generelt mere ustabile, og har lettere ved at blive forstyrret. 

Omkostninger. Generelt er moderne digitalt udstyr dyrere end det lidt forældede analoge udstyr, primært grundet den øgede båndbredde i digitale signaler.

Denne artikel er udgivet i samarbejde med avXperten. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af kompakt højtaler. Uden støtten fra avXperten kunne denne artikel ikke lade sig gøre.

Hvad laver en it supporter? - Find ud af det her

Hvad laver en it supporter? - En it supporter arbejder med at at løse problemer inden for it, det vil sige elektronik så som computere, skærme, printere, servere, router og modems. Enten er de ansat i en virksomhed …

Hvad laver en Datamatiker? Det konkrete svar

Man siger ofte, at nutidens rockstjerner er dem, der har et talent for tech. Techvirksomheder dominerer erhvervslivet på utroligt mange måder, og denne udvikling ser kun ud til at blive mere og mere udbredt. Mere traditi…